Rovers

De Rover-scouts is een bijzondere groep binnen de Graaf Otto Groep. Deze groep bestaat niet meer uit jeugdleden, maar uit jonge volwassenen en een aantal ervaren adviseurs. Bij de rover-scouts gaan de rovers gedurende 3 jaar opzoek naar hun uitdaging (binnen scouting) voor de toekomst. Veel rovers draaien met de jeugdgroepen mee als leiding, waarbij zij kunnen oefenen in het leidinggeven over jeugdleden en organiseren van grote of kleine activiteiten. Daarnaast draaien de rovers ook hun eigen programma. Dit kan een programma zijn met een hoge ‘fun-factor’, maar ook een serieuze activiteit zoals een training op een bepaald vlak, bijvoorbeeld leidinggeven of programma maken.

Rovers trekken er samen op uit met als doel hun omgeving en de wereld te ontdekken. Wanneer een rover 3 jaar bij de rover-scouts lid is geweest, bepaalt hij of zij hoe zij verder gaan. Dit kan zijn als leiding of kaderlid van de Graaf Otto Groep, maar dit kan ook buiten onze groep zijn.

Rovers gaan hun eigen weg, zij bepalen en organiseren hun eigen activiteiten en kampen.

Contact opnemen met de rovers kan via: info@graafottogroep.nl.

Gisteren avond stond de opkomst in het teken van mijn team is het beste. Er waren allemaal verschillende opdrachten te doen om zo de meeste punten te verdienen. Koekhappen, woordzoeker, en een originele team foto waren een paar van deze opdrachten. We hebben gezamenlijk Kahoot gedaan en een estafette. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Afgelopen vrijdag was de eerste echte opkomst waarbij we een leuk programma hadden! Het thema was de big rover show! Er waren drie teams gemaakt en er waren vier opdrachten. Bij de ene opdracht was Engelse muziek vertaald naar het Nederlands en moesten wij raden welk nummer dit is en bij een andere opdracht moesten we opdrachten doen op de mat 3 knieën en één voet kwam bijvoorbeeld voorbij.

De vorige opkomst is er een nieuwe raad gekozen en hebben we allemaal bijgekletst over de vakantie.

#gezellig #rovers #nieuweraad
... See MoreSee Less

View on Facebook