Scouts-meisjes

De Scouts-meisjes is een groep van gezellige meiden van 10,5 tot 14 jaar. Iedere zaterdagochtend hebben zij opkomst van 14:00 tot 16:30.

Gezelligheid staat in deze groep voorop. Samen activiteiten doen, hoe gekker hoe beter, en vooral erg veel lol maken. Ze zijn niet vies van een beetje zand of modder. Naast gezellig kletsen tijdens het theedrinken, fröbelen en tutten, houden zij ook van actieve bosspellen en zijn zij hierin erg fanatiek. Er samen op uit trekken, ontdekkingstochten maken en kamperen doen ze graag, maar zij zorgen altijd voor een gezellige sfeer.

Scouts-meisjes gaan jaarlijks een week op kamp in de zomervakantie. Zij slapen dan in tenten en koken ’s avonds hun eigen maaltijd. Daarnaast doen ze een heleboel gezellige, maar ook uitdagende activiteiten. Twee keer per jaar gaan ze op weekendkamp.

Contact opnemen met de scouts-meisjes kan via: scouts-meisjes@graafottogroep.nl.

En nog wat filmpjes! ... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Het is voorbij! Wij willen de kinderen bedanken voor een heel leuk en gezellig kamp.
Ook bedanken wij Scouting Gustaaf Adolfgroep 't Harde voor het gebruik van hun mooie kampterrein, Museumsmederij De Hoefhamer Elburg voor de workshop en De Witte Smid Aanhangwagens voor het gratis gebruik van de aanhanger om alle spullen heen en weer te krijgen.

We hopen iedereen in september weer in goede gezondheid te zien.
Fijne vakantie!
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Gisteren werden we wakker in 1750; de tijd van de verlichting. Eerst moesten de kids met samenwerking een zeil omdraaien terwijl ze er op stonden. Daarna kwam π Sang met professor Cijssau om wat experimenten uit te voeren. Zo hebben we met een niet-newtonse vloeistof geëxperimenteerd, deze werd hard als je er druk op uitoefende en was anders vloeibaar. Ook hebben we ballonnen opgeblazen met bakpoeder en azijn en geprobeerd slijm te maken.
Na de lunch moesten we de fiets pakken en gingen we naar het zwembad! Behalve zwemmen hebben we daar genoten van de zon, spelletjes gespeeld en het laatste zakgeld opgemaakt aan vooral frietjes.
Bij terugkomst was er een rust uurtje,, waarna de leiding is gaan koken, gebakken aardappeltjes met sla en saucijs.
Na het avondeten kwamen π Sang en Cijssau vertellen dat de tijdmachine was gerepareerd en bleek dat Cijssau ook een rechter is. De klachten die gedurende de week waren opgebouwd werden door Cijssau opgelost. Zo hebben Lotte en Jet duidelijk verschillende onderbroeken zodat ze niet meer dezelfde hebben; heeft Danni de theedoek van Nakita gewassen omdat deze in haar mond heeft gezeten en hebben Jasmijn en Anne het liedje hartbeat gezongen en gedanst zodat we die niet meer aan hoeven te horen.
Na de rechter was het tijd voor bed. Toen iedereen bijna sliep kwam π Sang in paniek de tent in, Cijssau had de tijdmachine gestolen! Door het volgen van breekstaafjes kon ze gevonden worden, ook al probeerde ze weg te rennen, de meiden hebben haar te pakken gekregen. Cijssau bleek ook graag naar 2021 te willen, omdat haar tijd zo saai was. Helaas kom π Sang haar niet meenemen en stond ze de tijdmachine af aan π Sang en de kinderen. Toen was het (weer) tijd voor bed.

Vandaag werden we gelukkig weer in 2021 wakker en hebben we al zo veel mogelijk opgeruimd, want morgen gaan we alweer naar huis. Na een lekkere pannenkoeken lunch hebben Suzanne en Lisanne de meiden verwend met een beauty middag, maskertjes, nagellak en make-up, aan niks ontbrak het! Vanavond hebben we zelf enkele vissen helemaal ontleed en gebakken en gerookt. Daarbij hadden we een lekker BBQ en natuurlijk nog een potje weerwolven rond het kampvuur!
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook