Explorers

De Explorers is een gemengde groep van jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Zij hebben iedere zaterdagmiddag opkomst van 14:00 tot 17:00uur.

Wanneer een scout 14 jaar is, kan hij of zij over naar de Explorers. Bij de Explorers komen hierdoor de verschillende kwaliteiten (land en water) weer samen in één groep. Dit geeft een erg leuke mix van interesses, talenten en ervaringen. Maar ook jongens en meisjes van buiten de groep, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, zijn bij deze groep van harte welkom.

Bij de Explorers krijgt de groep een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Steeds meer dingen worden door de leden zelf opgepakt, waardoor zij zich verder ontwikkelen. Zij vullen zelf hun programma in en doen daardoor lekker waar ze zelf zin in hebben. Dat betekent dat ze altijd op zoek zijn naar de grenzen en proberen die te verleggen. Avontuur en spanning staan hierbij voorop, maar ook gezelligheid is erg belangrijk.

De Explorers gaan in de zomervakantie tien dagen op kamp en vullen het kamp zelf in. Dat houdt ook in dat de mogelijkheid bestaat om naar het buitenland te gaan! Daarnaast hebben zij twee keer per jaar een weekendkamp.

Contact opnemen met de explorers kan via: explorers@graafottogroep.nl.

6 dagen geleden

Phileas Fogg Explorers Graaf Otto Groep Lochem
Phileas Fogg Explorers Graaf Otto Groep Lochem ... Zie meerZie minder
Bekijk op Facebook
Deze week kwam Phileas Fogg bij ons op bezoek en gaf ons de opdracht een luchtballon te bouwen van vliegerpapier en erg dun ijzerdraad. Toen alle luchtballonnen af waren werden deze getest boven een gaspitje. Jammer genoeg is er geen een daadwerkelijk de lucht in gegaan. De meesten waren namelijk als verbrand voordat er genoeg warme lucht in zat. Ook hebben wij deze week eindelijk onze naam veranderd. Er zijn namelijk al een tijdje twee Explorer groepen dus moesten wij onze naam veranderen om verwarring te voorkomen. Na lang overleg hebben wij onze naam veranderd in de Phileas Fogg explores. Phileas Fogg was de hoofdpersoon in De reis om de wereld in tachtig dagen. Om dit te vieren hebben we tijdens het knutselen een stuk taart gegeten. ... Zie meerZie minder
Bekijk op Facebook
Deze week zijn we weer begonnen na de kerstvakantie! Wij hebben onze pionier skills weer even bij gescherpt. Er werden duo's gemaakt. Deze duo's bestonden uit een goede pionier een een wat mindere pionier. De beste pioniers mochten niet knopen. Hun taak was namelijk om onze wat mindere pioniers uit te leggen hoe het moet. De andere moest een bouwwerk knopen samen met enkele andere duo's. Een groep moest een wipwap in elkaar zien te knopen en de andere een familieschommel. Na dit opfrissertje kunnen wij tijdens koningsdag weer een mooi bouwberk pionieren. ... Zie meerZie minder
Bekijk op Facebook