Explorers

De Explorers is een gemengde groep van jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Zij hebben iedere zaterdagmiddag opkomst van 14:00 tot 17:00uur.

Wanneer een scout 14 jaar is, kan hij of zij over naar de Explorers. Bij de Explorers komen hierdoor de verschillende kwaliteiten (land en water) weer samen in één groep. Dit geeft een erg leuke mix van interesses, talenten en ervaringen. Maar ook jongens en meisjes van buiten de groep, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, zijn bij deze groep van harte welkom.

Bij de Explorers krijgt de groep een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Steeds meer dingen worden door de leden zelf opgepakt, waardoor zij zich verder ontwikkelen. Zij vullen zelf hun programma in en doen daardoor lekker waar ze zelf zin in hebben. Dat betekent dat ze altijd op zoek zijn naar de grenzen en proberen die te verleggen. Avontuur en spanning staan hierbij voorop, maar ook gezelligheid is erg belangrijk.

De Explorers gaan in de zomervakantie tien dagen op kamp en vullen het kamp zelf in. Dat houdt ook in dat de mogelijkheid bestaat om naar het buitenland te gaan! Daarnaast hebben zij twee keer per jaar een weekendkamp.

Contact opnemen met de explorers kan via: explorers@graafottogroep.nl.

OLIEBOLLEN VAN DE EXPLORERS!!✨
Wij zijn de Explorers van de Graaf Otto Groep en willen net zoals vorig jaar oliebollen gaan verkopen! Dit doen we natuurlijk wel corona proof. We maken en bakken ze helemaal zelf. Wanneer je ze besteld hebt, kun je ze 19 december laten thuis bezorgen of komen ophalen bij ons clubhuis. Op de flyer zie je een bestelformulier, als je daar een screenshot van maakt, of even via een mailtje een formulier aanvraagt. Vul je deze in en de rest volgt vanzelf!

#oliebollen #coronaproof #December #scouting #oliebollenactie
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

gister een hele drukke maar erg belangrijke opkomst gehad , we begonnen met een spel waar we ons flesje moesten beschermen maar iedereen zat aan een 1,5m lang touw 😉 of te wel : chaos. daarna gingen we onze nieuwkomers installeren: Corné, Bertan, Jools, Tiemen, Marijn en Yaron en onze nieuwe leiding Emma en Jelle! We kregen de opdracht om in groepjes een originele en coronaproof (voor de leiding) activiteit/challenge te bedenken om de wet te benoemen en vervolgens je insignes kunt ophalen. Iedereen had wat creatiefs bedacht en tis allemaal heel erg goed gelukt! Ik heb zoveel foto’s dat ik de leukste moest kiezen.😉
Al met al erg geslaagd en we wensen iedereen die nu “echt” bij de groep hoort heel veel plezier toe!

#scouting #installeren #coronaproof #laatjeuitdagen #Insignes #Pionier #gezelligheid
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Gister was er een opkomst gemaakt door onze Leon, Max, Rolf, Teun en Lorraine. De Scoutlympics gingen plaats vinden. We hadden allerlei spellen/opdrachten bedacht waarbij je je eigen scoutingskills kon laten zien om samen de opdracht te winnen. We begonnen met een pionier opdracht: Maak een 4 poot, die ‘t houdt om een mens erop te kunnen laten zitten. De tweede opdracht was Mammoet, een spelletje wat ook erg leuk was. Die bepaalde wat voor spulletjes je mocht gebruiken bij het vuur maken. Op t vuur gingen we lekker snert verwarmen! Lekker om in de herfst/winter vibe te komen. We sloten af met een quiz. Kortom, heel erg geslaagd. Team Zwart heeft iedereen kunnen verslaan met hun skillss!
#scouting #Pionier
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook