Explorers

De Explorers is een gemengde groep van jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Zij hebben iedere zaterdagmiddag opkomst van 14:00 tot 17:00uur.

Wanneer een scout 14 jaar is, kan hij of zij over naar de Explorers. Bij de Explorers komen hierdoor de verschillende kwaliteiten (land en water) weer samen in één groep. Dit geeft een erg leuke mix van interesses, talenten en ervaringen. Maar ook jongens en meisjes van buiten de groep, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, zijn bij deze groep van harte welkom.

Bij de Explorers krijgt de groep een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Steeds meer dingen worden door de leden zelf opgepakt, waardoor zij zich verder ontwikkelen. Zij vullen zelf hun programma in en doen daardoor lekker waar ze zelf zin in hebben. Dat betekent dat ze altijd op zoek zijn naar de grenzen en proberen die te verleggen. Avontuur en spanning staan hierbij voorop, maar ook gezelligheid is erg belangrijk.

De Explorers gaan in de zomervakantie tien dagen op kamp en vullen het kamp zelf in. Dat houdt ook in dat de mogelijkheid bestaat om naar het buitenland te gaan! Daarnaast hebben zij twee keer per jaar een weekendkamp.

Contact opnemen met de explorers kan via: explorers@graafottogroep.nl.

Deze week was anders dan normaal, we verzamelden bij De Cloese waar kano's voor ons klaar stonden! Eerst was er exploraad en ondertussen gaven de ex- waterscouts zoals Sebas wat tips over het kanoën. Ook werden de kano's in het water in gehesen. Het regende al een beetje maar heel erg koud was het niet, gelukkig maar! Toen hebben we een heerlijk stukje gekanood. Ondertussen begon het wel harder te regenen maar verderop werden we al weer opgewacht door de leiding om wat te drinken. Daar was ook gelegenheid voor de activiteiten commissie, waar Jet, Nina, Sebas en Roos in zitten. Deze commissie is op zoek naar zomerkamp activiteiten en komen dus nu bij elkaar om te delen wat zij al hadden gevonden. Ook heeft de klussen commissie een overleg gehad over de verdere aanpak etc. (zie hiervoor de vorige post!!) Ondertussen stelde Enma (leiding) ook vragen aan de leden over volgend jaar. Toen we weer terug kanode regende het al amper meer. Weer terug bij het beginpunt hebben we de kano's weer schoongemaakt etc. Dit was het weer het einde van de opkomst! Yorick en Ruud vonden het warm genoeg om nog te zwemmen in de Berkel, na de opkomst zijn die nog het water ingesprongen. ... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Wij van de explorers zoeken klussen, groot en klein. Natuurlijk wel voor een zak centje. Doordat veel klussen afgelopen jaar niet doorgingen, zoeken wij nieuwe inkomsten zodat wij ons zomerkamp en gave activiteiten kunnen organiseren.
Heeft u een klus voor ons?
DM of mail ons dan (explorers@graafottogroep.nl). STuur wat voor klus het is, hoeveel mensen er voor nodig zijn en wanneer het is.
Zodat wij dit jaar weer een leuk zomerkamp kunnen hebben!

Delen zou gewaardeerd worden!
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Vrijdag 16 en Zaterdag 17 april houden wij weer onze jaarlijkse plantenverkoop!
De scouts gaan langs de deuren met mooie geraniums en fuchsia’s voor slechts € 2,- per stuk!
We lopen in de zelfde wijken van Lochem waar we dit al jaren doen. Komen we nooit in uw wijk maar wilt u wel planten bij ons kopen? Of zeker zijn van de juiste kleur bloemen? U kunt vooraf uw bestelling plaatsen via planten@graafottogroep.nl. De planten kunt u ophalen of binnen Lochem laten thuisbezorgen.

De opbrengst van deze actie wordt gebruikt voor onderhoud aan ons gebouw en om groot spelmateriaal te onderhouden of aan te schaffen.
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook