Phileas Fogg Explorers

De Explorers is een gemengde groep van jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Zij hebben iedere zaterdagmiddag opkomst van 14:00 tot 17:00uur.

Wanneer een scout 14 jaar is, kan hij of zij over naar de Explorers. Bij de Explorers komen hierdoor de verschillende kwaliteiten (land en water) weer samen in één groep. Dit geeft een erg leuke mix van interesses, talenten en ervaringen. Maar ook jongens en meisjes van buiten de groep, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, zijn bij deze groep van harte welkom.

Bij de Explorers krijgt de groep een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Steeds meer dingen worden door de leden zelf opgepakt, waardoor zij zich verder ontwikkelen. Zij vullen zelf hun programma in en doen daardoor lekker waar ze zelf zin in hebben. Dat betekent dat ze altijd op zoek zijn naar de grenzen en proberen die te verleggen. Avontuur en spanning staan hierbij voorop, maar ook gezelligheid is erg belangrijk.

De Explorers gaan in de zomervakantie tien dagen op kamp en vullen het kamp zelf in. Dat houdt ook in dat de mogelijkheid bestaat om naar het buitenland te gaan! Daarnaast hebben zij twee keer per jaar een weekendkamp.

Contact opnemen met de explorers kan via: phileasfogg-explorers@graafottogroep.nl.

Vorige week hebben we weer geholpen bij de keidagen! ... Zie meerZie minder
Bekijk op Facebook
Vanavond was het 2 minuten stil. Wij hebben weer geholpen bij de Herdenking in Ruurlo.#4en5mei #herdenken ... Zie meerZie minder
Bekijk op Facebook
Zaterdag stonden wij op de koningsmarkt met de hele vereniging! Er waren verschillende activiteiten zoals een kabelbaan en marshmallows roosteren. Onze groep heeft een brug over het water gemaakt. Het was een erg geslaagde Koningsdag! ... Zie meerZie minder
Bekijk op Facebook