Phileas Fogg Explorers

De Explorers is een gemengde groep van jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Zij hebben iedere zaterdagmiddag opkomst van 14:00 tot 17:00uur.

Wanneer een scout 14 jaar is, kan hij of zij over naar de Explorers. Bij de Explorers komen hierdoor de verschillende kwaliteiten (land en water) weer samen in één groep. Dit geeft een erg leuke mix van interesses, talenten en ervaringen. Maar ook jongens en meisjes van buiten de groep, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, zijn bij deze groep van harte welkom.

Bij de Explorers krijgt de groep een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Steeds meer dingen worden door de leden zelf opgepakt, waardoor zij zich verder ontwikkelen. Zij vullen zelf hun programma in en doen daardoor lekker waar ze zelf zin in hebben. Dat betekent dat ze altijd op zoek zijn naar de grenzen en proberen die te verleggen. Avontuur en spanning staan hierbij voorop, maar ook gezelligheid is erg belangrijk.

De Explorers gaan in de zomervakantie tien dagen op kamp en vullen het kamp zelf in. Dat houdt ook in dat de mogelijkheid bestaat om naar het buitenland te gaan! Daarnaast hebben zij twee keer per jaar een weekendkamp.

Contact opnemen met de explorers kan via: phileasfogg-explorers@graafottogroep.nl.

Deze week hebben we in het kader van de keidagen ons eigen circus gebouwd. Wij werden onderverdeeld in 3 groepen die elk 2 onderdelen van de kermis in elkaar moesten zetten. Groep 1 had een “zee” gebouwd waar men met papieren bootjes en ballonnetjes overheen moest varen. Ook hadden ze een flipperkast gebouwd. Groep 2 had een wipwap in elkaar geknoopt en een kraampje in elkaar gezet. Groepje 3 had een nogal ambitieus plan ontwikkeld. Zij wouden een reuzenrat in elkaar zetten. Dit deden zij door een groot wiel te maken en deze op poten te zetten. Dit is helaas niet gelukt na menig poging. Het rad was te groot en zwaar om op de goede hoogte te krijgen. Bij een echte kermis ontbreekt natuurlijk het drinken en de popcorn niet en daarom was dit in overvloed aanwezig. ... Zie meerZie minder
Bekijk op Facebook
Ook wij zijn 2 minuten stil ... Zie meerZie minder
Bekijk op Facebook
De opkomst van deze week viel net voor Pasen, desalniettemin was dit wel het thema van onze opkomst. Wij begonnen met het versieren van een ei. Dit ei moeten wij komende tijd bij ons dragen en dagelijks volgens de opdracht fotograferen. Zon opdracht kan bijvoorbeeld zijn: Maak een foto waarin je paasei geniet van een paas ontbijt. Over een onbepaald aantal weken zal de winnaar van deze opdracht bekend gemaakt worden. Nadat alle eieren prachtig opgemaakt waren was er een honger te stillen en hebben wij gekookte eieren omringt met bloem, rauw ei, gehakt en paneermeel. Deze bol hebben wij vervolgens gefrituurd tot een heerlijke eibal. ... Zie meerZie minder
Bekijk op Facebook