Drumband

De Graaf Otto Band is een drumband die bijna volledig bestaat uit leden van de Graaf Otto Groep. De band repeteert elke vrijdagavond in het clubhuis en treedt meerdere keren per jaar op. Hoogtepunt van elk jaar is het landelijk bandconcours van Scouting Nederland. Op 20 mei 2017 organiseerde de Graaf Otto Band dit concours in het eigen scoutingbos. Met om het concours een groot Scouting Festival. Foto’s hiervan zijn terug te vinden op de Facebookpagina www.facebook.com/scoutingbandfestival.

Op dit moment heeft de band 15 spelende leden. Er zijn drie instructeurs die in verschillende opleidingsgroepen lesgeven. Je kan vanaf je zevende jaar lid worden van de Graaf Otto Band. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Graaf Otto Groep. Het lidmaatsschapsgeld bedraagt € 3,75 per maand voor GOG-leden en € 7,50 per maand voor niet-GOG-leden.

Contact

Als je een keer wil meekijken of je wil de band vragen om ergens op te treden kun je contact opnemen met Emiel de Graaf: graafottoband@graafottogroep.nl.

4 weeks ago

Graaf Otto Band

Over drie dagen is het zover! De open avond! Ben jij erbij!? Vrijdagavond 19:00-21:00. ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Graaf Otto Band

En de tweede repetitie zit er weer op! Dit jaar hebben wij een nieuwe instructeur: Michel Schreuder. Hij gaat ons dit jaar begeleiden bij de grote band. Zoals hieronder te lezen heeft hij heel veel ervaring in het les geven.
Wij hebben al heel veel zin dit jaar!

Hieronder een bio van Michel:

De in 1968 geboren Zoetermeerder raakte al op zijn 2de gefascineerd door drumband muziek. Waar zijn ouders nog niks konden vermoeden, had hij het slagwerk van de plaatselijke fanfare al in de verte gehoord en werd brullend wakker. Op 7 jarige leeftijd begon hij als tamboer en later in het orkest van de muziekvereniging in Zoetermeer. Als autodidact begon hij met drummen en percussie en deed ervaring op door met vrienden een bandje te starten. Door vallen en opstaan probeerde hij wijzer te worden. Uiteindelijk kwam hij er achter dat het nemen van les niet echt fout zou zijn. Hij begon in 1993 met les bij drumschool Musicstation, waar hij les kreeg van Cesar Zuiderwijk en Gerben de Bruijn. Heeft masterclass en workshops gevolgd bij oa. Martin Verdonk, Marcel Seriese, Ton Dijkman, Dom Famularo, John Engels, Rene Cremers, Jim Chapin. Vanaf 1996 was Michel zelf docent bij drumschool Musictation. In 2006 gestart hij zijn eigen drumschool in Rijssen, waar hij wekelijks een 35-tal leerlingen motiveert en inspireert.

Tevens geeft hij les bij diverse muziekverenigingen en verzorgt hij als gastdocent workshops en muzieklessen op basis- en middelbare scholen.

drummer 1Speelt en speelde in: Zo Wat (Nederpop), Fuzz for Brain (Indi – Pop eigenwerk), Doffe Ellende (Rock, Pop covers), Shocking Blue (60 Rock), Mrs Djizz (Funk, Soul, Rock) Diezl (Vanalles).

Heeft bij Shocking Blue veel gezien en ervaring op gedaan (televisie, grote concert zalen en stadions) in binnen- en buitenland.

Drumles voor wie??
Iedereen kan drummen leren, beginners, gevorderden, kinderen en volwassenen iedereen is welkom!

Michel gebruikt:
Sets van Pearl en Yamaha.
Vellen van Remo en Aquarian,
Cymbals van Zildjian,
Stokken van Vater en PellWood
... See MoreSee Less

View on Facebook