Activiteiten

Naast de wekelijkse opkomsten organiseert de Graaf Otto Groep talloze andere activiteiten voor leden.

OTTO Magazine

Het enige echte OTTO Magazine van de Graaf Otto Groep! Check snel alle edities!

OTTO Magazine – Januari 2021

OTTO Magazine – Januari 2022

OTTO Magazine – September 2022

OTTO Magazine – Januari 2023

Kampen

Alle speltakken gaan op kamp. Elke speltak kent één of meerdere weekendkampen per seizoen. Welpen, Scouts en Explorers gaan in de eerste zomervakantieweek op zomerkamp. Welpen slapen in een clubhuis, Scouts in tenten en de Explorers gaan naar het buitenland. Omdat veel Rovers leiding zijn hebben zij geen eigen zomerkamp en Bevers houden het nog bij een weekendje in het eigen clubhuis.

Gezamenlijk

Een aantal keren per jaar is er een activiteit met meerdere of alle speltakken van de vereniging. Zo zijn er gezamenlijke activiteitendagen voor Bevers en Welpen en een gezamenlijke meerdaagse hike voor Scouts en Explorers. In januari starten we het nieuwe jaar met een opkomst en een gezamenlijke maaltijd en in het najaar is er een evenement waarbij Scouts over de hele wereld contact zoeken tijdens de JOTA (Jamboree On The Air). De leiding verstrekt tijdig informatie over gezamenlijke activiteiten, want vaak zijn de tijden dan ook wat anders.

Overvliegen

Als een lid oud genoeg is om over te gaan naar een hogere groep gaat hij/zij overvliegen. Deze ceremonie vindt twee keer per seizoen plaats en heeft als doel het lid een mooi afscheid bij de oude speltak te geven, waar na het lid bij de nieuwe speltak feestelijk ontvangen wordt.

Nationaal en internationaal

Er zijn ook buiten onze groep een heleboel activiteiten waarbij onze leden kunnen aanhaken. Soms activiteiten van een dag, zoals de Gelderse Meidendag, maar ook wereldwijde kampen zoals de World Jamboree of de Rover Way. We moedigen leden aan zich hierin te verdiepen. Vraag er maar eens naar bij de leiding.

Acties en klussen

Twee keer per jaar gaan we straat op om geld in te zamelen. In het najaar verkopen we loten voor onze Sinterklaasverloting en in het voorjaar bieden we geraniums en fuchsia’s aan. Met het verdiende geld kunnen we klussen uitvoeren aan ons gebouw of het materiaal. In oktober en februari zijn er klusdagen. Ouders zijn hierbij ook van harte uitgenodigd.