Waterwelpen

Waterwelpen (7-10,5 jaar)

De waterwelpen is een groep van jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 10,5 jaar.

De water-welpen houden vooral van actie en lekker actief zijn. Met groot enthousiasme en inzet gaan zij samen op avontuur waarbij het thema’ water’ de rode draad is binnen de activiteiten. Iedere week hebben zij een afwisselend programma, waarbij naast actieve ook rustigere activiteiten worden gedaan. Soms wordt er in een thema gewerkt, en worden de welpen uitgedaagd om samen te werken. Als het weer het toelaat trekken zij er op uit, op zoek naar water en water-activiteiten.

De water-welpen gaan een keer op weekendkamp en in de zomer een week op kamp in een ander clubhuis. Daar beleven zij nog veel meer spannende avonturen, zoals een nachtspel, een smokkelspel, kampvuur, zwemmen en nog veel meer…

De waterwelpen hebben opkomst op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Contact opnemen met de waterwelpen kan via: waterwelpen@graafottogroep.nl

Maandag:
Vanochtend na het ontbijt zijn we naar de stad gefietst. We hebben hier een handel spel gespeeld zodat bellefleur de ingrediënten voor de toverdrank kon betalen. Hierna was er tijd voor iedereen om het zakgeld uit te geven in de stad en hebben nog een ijsje gegeten. Eenmaal weer aangekomen bij het clubhuis kwam bellefleur zelf ineens aan want ze was het ingrediënten lijstje verloren en had onze hulp nodig om te helpen zoeken. Later kwam Caesar ook nog langs om onze hand-oog coördinatie te trainen. Aan het einde van de avond hebben we de dag gezellig afgesloten bij het kampvuur.

Dinsdag:
We zijn vandaag naar het Twentebad geweest. Hier hebben we lekker gezwommen en gespeeld. ‘s Middags hebben we het wat rustiger aan gedaan en Caesar kwam natuurlijk weer langs voor onze uitdaging. Deze keer werd onze reactietijd en wendbaarheid getest. Kotick had ook nog een paar leuke raadsels.
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Zaterdag:
Vanmiddag is het zomerkamp dan eindelijk van start gegaan. We zijn van station Delden naar ons clubhuis gefietst en zijn onderweg Asterix tegen gekomen die al snel vooruit was gefietst. Aan het einde van de middag kwam Julius Caesar langs met de dagelijkse uitdaging voor ons. Hij liet ons in 2 teams levend stratego spelen om zo ons strategisch inzicht te verbeteren. ‘s Avonds hebben we de dag nog even rustig afgesloten in de kampvuurkuil met een glaasje ranja.

Zondag:
Vandaag was de wandeldag. We zijn ‘s ochtend vertrokken naar landgoed Twickel en hebben hier een mooie fotoroute gelopen. Onderweg hebben we een paar keer pauze gehouden om even uit te rusten en hebben bij 1 van de plekken onze eigen papieren vloot gevouwen. Toen kwam Caesar langskwam voor de dagelijkse uitdaging en dat was deze keer het spel mammoet. ‘s Avonds hebben we voor het slapen gaan nog een spel gespeeld bij het kampvuur.

#zomerkamp #kampvuur #asterix #obelix #wandelen #bootjes
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

De voorbereidingen voor zomerkamp zijn in volle gang!
Al onze bevers, welpen, scouts en explorers maken zich weer op voor mooie en uitdagende avonturen.

We begrijpen dat het in deze tijd best iets spannender is dan normaal. Goed om te weten dat: We tijdens het zomerkamp altijd alert en voorzichtig blijven. Binnen de geldende richtlijnen altijd zoeken naar datgene wat we wél kunnen doen. We ons houden aan het protocol 'Samen op kamp'.

Kijk voor meer informatie op www.samenopkamp.nl/veelgestelde-vragen
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook